PERINGATAN

PERINGATAN

Kepada sesiapa yang kurang selesa, teraniaya, terancam, atau sensitif terhadap penulisan blog ini anda boleh tinggalkan komen kepada zuzanmichael@gmail.com atau tekan tanda X di atas kanan anda. Segala isi kandungan di dalam blog adalah nukilan dari saya tanpa bertujuan mengancam mana-mana pihak. Sebarang cetak rompak, copy paste, penyalahgunaan serta print out apa-apa isi kandungan blog ini adalah dilarang sama sekali. Sekian.

-Tuan Tanah-

Wednesday, 29 April 2009

MERDEKA SUDAH!!!!


lega.akhirnye aku dah selamat setelkan sume tanggongjawab aku.arap2 sume bejalan lancar dan takde sangkot2.tak sanggop lagi aku nak menghadap bende yang same.ade rezeki lagi aku try la sambong belaja lagi.tapi bukan sekarang la kot.aku pon nak merase pegang duit sendiri.member2 pon ramai dah keje.aku je tak abes2 belaja.


plan aku pasni banyak.antarenye:


1) paleng utame aku nak buat ialah amek lesen kete.tak penah2 jadi nak amek sebab malas sangat.


2) aku nak melancong.jalan2 kat kampong halaman sendiri.ni jadi dah.bukan plan lagi.tiket kapal terbang pon dah beli.cuti2 2 minggu je.


3) relax dah semestinye.aku nak rehatkan diri aku puas2 dulu baru sibok cari keje.dok umah layan sume citer2 kat tv sampai mate lebam.huhuhu.


4) belaja masak.sunggohpon aku ni amek je kos masak2 tapi aku ni takde skill bab2 masak ni.takat bende2 simple bole la.so,aku kene belaja dari mak aku.senang sikit dah kawin kang nak masak untuk hasben.


5) kursus HACCP.ni under uitm.kursus untuk sijil HACCP.sampingan selain sijil2 degree,diploma aku.


6) of course la aku nak cari kije.walaupon jadi cashier maupon keje kilang.tak kesah le.sementare nak tunggu keje betol2 ni aku cari la duit sikit2.


(arap2 sume plan menjadi)

Monday, 27 April 2009

cuti 2 hari

( sekadar gambar hiasan)


esok luse kene stadi kaw2.ni last paper untuk degree time.tak boley maen2.blog pon kene cuti sampai 29hb.peh...walaupon tak sabar nak abes exam tapi takot nak ke alam unemployment.takpe2.tu belakang citer.kasi setel yang penting dulu.

Sunday, 26 April 2009

MY DREAM PART1


impian dan angan2 aku di kala pukol 3.15am ni ialah cycling kat bukit cerakah shah alam.huh!biler la aku dapat gi cycling ni.banyak kali dah nak pegi tapi tak dapat2 lagi.penat je la plan tapi time asek clash ngan idop sehari2an.

tapi bukan hebat or pro sangat pon bab cycling ni.takat biase2 je.ajaran mase zaman sekolah rendah dulu.sekarang ape kejadahnye nak cycling.sanggop lagi aku menapak 10 batu dari cycling.saje je pon.nak kuroskan peha yang semakin gemoxxxx ni.makanan tercerna sume transfer kat situ.tu masalahnye.

sebenarnye bole je nak nak exercise macam jogging ke berenang ke tapi nak wat camne.nak jogging sah2 aku tak minat.nak berenang pulak taktau.kalo tak dah lame dah aku dok selam kat kolam sebelah tesco shalam tu.siap jadi ahli sepanjang hayat lagi.tapi apekan daye ku...

p/s: biler le cekmi ni nak bawak gi sane.... :(


Saturday, 25 April 2009

C.U.T.E C.U.P.C.A.K.E










sekarang ni bole dikatekan banyak jugak surirumah terlibat ngan bisnes online.aku rase bisnes online ni ok sangat2.famili pon tak terabai kan.antare bisnes online yang aku suke banget explore ialah CUPCAKE.


aku respek betol dorang ni.memang sangat power la.kreatif sunggoh.macam2 design diorang deco.so tak mustahil kalo dibandingkaan harge cupcake ngan cake biase,cupcake ni lagi mahal sebab nak pasang macam2 desind,colorful tu je dah byk ongkosnye.nak wat pon penoh kesabaran.bukan macam lukis2 kat kertas.ni kalo salah deco memang jadi reduce item teros.



kalo ade rezeki aku ingat nak follow gak la kelas cupcake ni.bebaloi sangat aku rase.sambil2 makan2 kan.huhu.tapi sayang nak makan sebab chantek n comey sangat.tapi tak makan basi lak kek nye.

ni antare picture cupcake yang sempat aku "rembat" dari blog sape2 ntah...antarenye...
(gi tengok kalo nak cuci mate lebey) .kalo korang berkenan jempotla order kat dorang



Friday, 24 April 2009

UITM, FOODSERVICE and FRIENDS



disini himpunan video yang aku wat khas untuk kawan2 kelas aku (degree of foodservice management)




untuk kenangan2




aku


kau


kite


kami


video

Wednesday, 22 April 2009

cerita lama....

sile klik di sini untok citer or blog lame tentang aku

Monday, 20 April 2009

welcome to my new blog page

sebenarnye aku dah lame bukak blogspot ni tapi macam tak besh pulak.tapi sekarang aku dah tutop fs blog sebab aku leceh nau.nak kene online kat fs baru leh post blog.disebabkan tu aku pon beralih balik kat blogspot.arap sape2 yang berkunjong enjoy ngan citer yang tak seberape dari aku untok kite same2 kongsi. ;)

neway, aku sekarang ngah sibok ngan final exam. rase macam sedey sebab pas abes je exam ni (secara rasminya after 4 mei) aku dah melangkah ke 1 alam baru (mengganggur dulu) iaitu KEJE.uwaaaaa...ape keje la aku nak buat ni nanti.cita2 tak pernah ade dari sekolah tadika sampai la dah abes degree ni.kang aku keje jela ape2 yang aku suke.sekarang ni pon dah macam2 cadangan dari bapak aku.soh jadi askar. Oh NOooooo.... biler ingat je cadangan tu aku pon start ler teringat lagu Hujan-Dugaannya. "BAPANYA MAU KAN NYA JADI SEORANG ASKAR, BUKAN CITA2NYA, BUKAN IMPIANNYA....".

tapi aku tau rezeki ade je kat mane2.sekarang ni aku belom pikir nak cari keje maupon buat resume.aku nak fokus dulu kat exam neh.kurang2nye aku dapat naikkan sikit pointer aku yang jatoh byk giler sem lepas.doakan aku dapat jawab exam elok2 n ingat sume yang dah dihafal sebab penyakit aku ni susah nak ingat.

-cHoW-

Dan Sebenarnya...


Yuna-Dan Sebenarnya

oh bulan jangan layan diriku lagi pabila,